Op dit moment heeft vrijwel elk huishouden een DVD-speler. DVD’s zijn, zoals u weet de opvolger van de VHS videoband. Een aantal jaar geleden zijn Philips en Samsung begonnen met het ontwikkelen van Blu-Ray. Tegelijkertijd begonnen Microsoft en Toshiba aan HD-DVD. Zowel Blu-Ray als HD-DVD-schijfjes hadden de mogelijkheid om een veel grotere hoeveelheid data op te slaan dan op DVD (op DVD’s kan 4.7 GB opgeslagen worden, op Double Layer DVD’s -gebruikt voor onder andere films- 8.5 GB).

Op Blu-Ray kan inmiddels zo’n 50 GB aan data worden opgeslagen, Sony is momenteel tevens een schijf aan het ontwikkelen waarop 100 GB aan data past. Bovendien zijn Blu-Ray-schijfjes veel minder krasgevoelig, dus gaan ze langer mee.

Normale DVD’s zijn van hetzelfde formaat als Blu-Ray-schijfjes (12 centimeter), echter door het gebruik van een preciezere laserstraal, kan de informatie dichter bij elkaar geplaatst worden, wat dus de winst in capaciteit oplevert. In een Blu-Ray-speler kunt u gewoon uw DVD’s afspelen.

 

Blu-Ray speler aanbiedingen

Hieronder ziet u een aantal goede Blu-Ray-spelers. Indien u geïnteresseerd bent in de aanschaf van een Blu-Ray-speler, dan is het bekijken van deze aanbiedingen absoluut de moeite waard.